Taartworkshop


Welkom bij de Taartworkshop: leer de kunst van het taarten maken!

Bak je voor de hobby of bak je professioneel en wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan is deze taartworkshop perfect voor jou! Samen gaan we aan de slag om een prachtige taart voor 10 personen te creëren. Ik deel graag mijn technieken, tips en tricks met jou, en bied je persoonlijke aandacht om jouw vaardigheden te ontwikkelen.

Tijdens deze workshop leer je verschillende essentiele stappen in het taartdecoratieproces. We beginnen met het recht snijden en vullen van de taart met een vulling naar jouw keuze. Vervolgens leer je hoe een ‘crumb coat’ aanbrengt, waardoor je taart een mooie basis krijgt. Daarna gaan we aan de slag met het perfect strak afsmeren van de taart, zodat deze er professioneel uitziet.

Optioneel zullen we ook leren hoe je een elegante ‘drip’ kunt creëen, waardoor jouw taart er nog fantastischer uit gaat zien. We gaan dieper in op verschillende spuittechnieken om je taart te versieren en werken deze af met sprankelijke sprinkels. Het resultaat? Een adembenemende creatie die je met trots mee naar huis kunt nemen en kan showen aan de mensen in je omgeving. 

Het beste deel? Je kunt ervoor kiezen om je taart meteen te proeven en ervan te genieten, of je kunt deze tot wel 3 maanden invriezen voor een later moment.

Na deze workshop ben je niet alleen in staat om taarten te vullen, af te smeren en te decoreren, maar heb je ook waardevolle tips en tricks gekregen om je hobby naar een hoger niveau te tillen. Bovendien is er voldoende ruimte om al je vragen te stellen over het maken van taarten en het opzetten of laten groeien van je eigen taartenbedrijf.

De workshop duurt 4 uur en vindt plaats in mijn studio. Boek nu een workshop en ontdek de kunst van het taarten maken! Samen overleggen we dan voor een geschikte datum. 

“Een workshop “taart” bij Johanneke gebeokt omdat ik graag m’n skills wou verbeteren en ik nou eenmaal beter leer als ik kan zien hoe het moet. Johanneke zit vol enthousiasme en heel veel geduld. Het was voor mij enorm leerzaam en ik ben met een voldaan gevoel én fijne tips weer naar huis gegaan. Enorm bedankt Johanneke! Hopelijk maak ik nu snel net zulke mooie taarten als jij!” “En ik meen echt ieder woord, dit heeft zo geholpen! Oprecht bedankt!”

Laura

Cursist

“De workshop die ik bij Johanneke heb gevolgd was echt fantastisch! Ze heeft me stap voor stap begeleid door het voor te doen. Daarna kon ik hetzelfde doen voor mijn eigen taart, waardoor ik een zelfgemaakte taart kan serveren op mijn 40e verjaardag binnenkort. Ik heb leren snijden, vullen, crumb coaten, afsmeren, én hele mooie bloemen spuiten! Ik ging helemaal geïnspireerd naar huis, en ben van plan zelf ook te gaan bakken!”

Maaike

Cursist

“”Professioneel en gezellig”, zo ervaarde ik de workshop taart maken bij Jolicious cakes and more. Geduldig legde Johanneke alles uit en op al mijn vragen die ik tijdens het vullen en bekleden van de taart stelde, had ze een antwoord. Ik leerde de taart afsmeren en ik maakte kennis met spuittechnieken. Met een prachtige taart ging ik voldaan naar huis en niet onbelangrijk, de smaak was verrukkelijk.”

Corrie

Cursist